Vening Meinesz gebouw A, Princetonlaan 8a, Utrecht info@ingeloes.nl

Bio Inge Loes ten Kate

Mijn carriere begong met 'trial en error'...

Universiteit Utrecht, 2012 - lopende

Universiteit Utrecht, 2012 - lopende

Na mijn NASA ontwikkelingen en een korte periode in Noorwegen ging ik in 2012 bij Universiteit Utrecht aan de slag als Onderzoeker, bij het departement Aardwetenschappen aan de faculteit Geowetenschappen. Het NWO-onderzoeksprogramma 'Planetary and ExoPlanetary Science' (PEPsci) honoreerde mijn beide proposals, waarop mijn onderzoeken naar biomoleculaire evolutie en fotosynthese in extreme omgevingen bloeiden.
De reis ging voort in 2014 als Lecturer en Onderzoeker Planetaire Wetenschappen en Astrobiologie aan hetzelfde departement.
In 2016 werd ik Assistant Professor Planetaire Wetenschappen en Astrobiologie en liep mijn onderzoek naar de vraag of complexe organische stoffen kunnen evolueren door grote interacties tussen aromatische koolwaterstoffen en mineralen.
Nu ben ik Associate Professor Planetaire Wetenschappen en Astrobiologie bij het departement Aardwetenschappen is. Mijn huidige onderzoek naar de levering van vluchtig materiaal aan jonge rotsachtige (exo)planeten is spannend.

Universiteit Oslo, 2011 - 2012

Universiteit Oslo, 2011 - 2012

Een korte stop in Noorwegen aan de Universiteit Oslo, waar ik Visiting Scientist was. Hier had ik de tijd om aan mijn onderzoeksvoorstel te werken - 'De rol van perchloraten bij het behoud van organische stoffen op Mars' - die de NWO raad voor Aard- en Levenswetenschappen honoreerde.

NASA-GSFC, 2006 - 2011

NASA-GSFC, 2006 - 2011

Jong enthousiast verwierf ik de positie Assistant Research Scientist bij National Aeronautics and Space Administration - Goddard Space Flight Center (NASA-GSFC) in Washington, Amerika. Ik werkte 5 jaar lang mee aan de ontwikkeling van instrumenten voor onderzoek naar en op Mars. Ik ontving samen met collega's 3 onderscheidingen van NASA.
In deze periode ging ik ook aan de slag als editor voor de tijdschriften Astrobiology en International Journal of Astrobiology. Verder ging ik op uitnodiging aan de slag als reviewer voor de tijdschriften Nature Astronomy, Icarus, Journal of Geophysical Research, Geophysical Research Letters, Planetary and Space Science, Advances in Space Research, Sensors, en Origin of Life and Evolution in the Biosphere. Al mijn editorial en reviewerk loopt tot op de dag van vandaag.

Universiteit Leiden, 2003 - 2006

Universiteit Leiden, 2003 - 2006

Mijn werk als onderzoeker startte aan Leiden Universiteit, Leids Instituut voor Chemisch Onderzoek (LIC). Mijn promotieonderzoek resulteerde in verscheidene publicaties en meerdere presentaties, en uiteraard in mijn proefschrift onder de titel 'Organics on Mars'.

National Aerospace Laboratory NLR, 2000 - 2001

National Aerospace Laboratory NLR, 2000 - 2001

Ik was research engineer tijdens mijn werkzaamheden bij het National Aerospace Laboratory NLR in Nederland, waar ik werkte aan 'System and signal validation for the European satellite navigation system GalileoSat'.

Arianespace France, 1998

Arianespace France, 1998

Als praktijkervaring tijdens mijn MSc Aerospace Engineering aan de Techinische Universiteit Delft ontwierp ik een data-archiveringstool voor de flight data van de lancering van de Ariane 4 en 5.