Vening Meinesz gebouw A, Princetonlaan 8a, Utrecht info@ingeloes.nl

En verder....

Ingeloes Editorial, Ingeloes haar Nationale en Internationale netwerken, Ingeloes en Community Services en Ingeloes in het Onderwijs...

Editorial

Nature Astronomy

Nature Astronomy

Reviewer

Nature Astronomy is een online, peer-reviewed, wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd door de Nature Publishing Group, eigendom van Springer Nature. Nature Atronomy werd voor het eerst gepubliceerd in januari 2017 (deel 1, nummer 1), hoewel de eerste inhoud in december 2016 online verscheen.

Icarus

Icarus

Reviewer

Icarus - by Elsevier publiceert originele bijdragen op het gebied van zonnestelselstudies. Manuscripten die de resultaten rapporteren van nieuw onderzoek - observationeel, experimenteel of theoretisch - met betrekking tot de astronomie, geologie, meteorologie, natuurkunde, scheikunde, biologie en andere wetenschappelijke aspecten van ons zonnestelsel of extrasolaire systemen zijn welkom.

Journal of Geophysical Research

Journal of Geophysical Research

Reviewer

The Journal of Geophysical Research is een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift, gepubliceerd door de American Geophysical Union. In het tijdschrift verschijnt origineel onderzoek naar de fysische, chemische en biologische processen die bijdragen aan het begrip van de aarde, de zon en het zonnestelsel.
Het tijdschrift werd oorspronkelijk opgericht onder de naam Terrestrial Magnetism in 1896.

International Journal of Astrobiology

International Journal of Astrobiology

Associate Editor

Het Journal of Geophysical Research is een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift opgericht in 2002 en gepubliceerd door Cambridge University Press.

Astrobiology

Astrobiology

Member Editorial Board

Astrobiology is het meest geciteerde peer-reviewed tijdschrift dat zich richt op het ontstaan van het leven, de evolutie en de verspreiding van leven in het universum, met een focus op nieuwe bevindingen en ontdekkingen door interplanetaire verkenning en laboratoriumonderzoek.

Sensors

Sensors

Reviewer

Sensors is een internationaal, peer-reviewed, open access tijdschrift over de wetenschap en technologie van sensoren. Sensors wordt halfmaandelijks online gepubliceerd door het MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute).

Geophysical Research Letters

Geophysical Research Letters

Reviewer

Het tijdschrift Geophysical Research Letters is een tweewekelijks peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift voor geowetenschappen, gepubliceerd door de American Geophysical Union. Het tijdschrift streeft naar snelle publicatie van beknopte onderzoeksrapporten die vallen binnen een of meer van de disciplines die onder de American Geophysical Union vallen, zoals atmosferische wetenschappen, vaste aarde, ruimtewetenschap, oceanografie, hydrologie, processen op het land en de cryosfeer.

Planetary and Space Science

Planetary and Space Science

Reviewer

Het tijdschrift Planetary and Space Science verschijnt 15 keer per jaar en is een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift opgericht in 1959. Het publiceert originele onderzoeksartikelen en korte mededelingen. Het belangrijkste onderwerp is zonnestelsel en omvat daarmee meerdere gebieden van de natuurwetenschappen.

Advances in Space Research

Advances in Space Research

Reviewer

Het tijdschrift Advances in Space Research is een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift dat 24 keer per jaar door Elsevier wordt gepubliceerd. Het tijdschrift werd opgericht in 1981 en is het officiële tijdschrift van de commissie voor ruimteonderzoek (COSPAR). Behandelde onderwerpen zijn alle interacties die worden waargenomen in ruimteonderzoek, inclusief ruimtestudies van het aardoppervlak, meteorologie en klimaat.

Origin of Life and Evolution in the Biosphere

Origin of Life and Evolution in the Biosphere

Reviewer

Het tijdschrift Origin of Life and Evolution in the Biosphere is het officiële tijdschrift van de International Society for the Study of the Origin of Life. Het is een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift over astrobiologie en onderzoek naar de oorsprong van het leven.

Internationale en nationale netwerken

European Cooperation in Science & Technology

European Cooperation in Science & Technology

Action TD-1308 ORIGINS, 2013-2018

'Origins and evolution of life on Earth and in the Universe', de Action waar Inge Loes aan werkte. Deze Action behandelt drie fundamentele vragen die wetenschappers en het grote publiek fascineren. Drie cruciale vragen over de plaats van de mens in het universum:
1. Waar, wanneer en hoe is het leven op aarde ontstaan en geëvolueerd?
2. Wat zijn de voorwaarden waaronder leven kan bestaan?
3. Bestaat er elders in het heelal leven en zo ja, hoe kan het dan worden opgespoord en geïdentificeerd?

European Astrobiology Campus

European Astrobiology Campus

Outreach Manager - Erasmus+ proposal, 2013-2017

De non-profit 'European Astrobiology Campus' (EAC) is een initiatief van Europese instellingen voor hoger onderwijs, ondernemingen en andere ogranen. De campus biedt multidisciplinaire trainingen aan Europese studenten en streeft naar bevordering van de communicatie tussen deze Europese studenten.

Origins Center

Origins Center

Actief sinds 2017, nu Voorzitter Stuurgroep

Inge Loes is sinds 2017 actief in het Origins Center. Eerst als medevoorzitter en sinds 2020 als voorzitter.
Het Origins Center is een kenniscentrum dat Nederlands onderzoek koppelt aan internationale ontwikkelingen. Het verbindt talent, kennis en middelen om meer te weten te komen over het ontstaan van het leven op aarde en in het heelal, en de evolutie ervan.

NWO

Planetary and Exoplanetary Science Network (PEPSci), theme lead

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Logo Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht is een openbare onderzoeksuniversiteit in Utrecht. De universiteit is opgericht op 26 maart 1636 en is één van de oudste universiteiten van Nederland. De universiteit heeft meer dan 30.000 studenten en zo'n 7.000 docenten en personeelsleden. 

De Universiteit Utrecht levert een aantal gerespecteerde wetenschappers onder haar alumni en docenten. Zo telt de universiteit 12 Nobelprijswinnaars en 13 NWO-Spinozapremiewinnaars.

Adres

Universiteit Utrecht
Princetonlaan 8A, Utrecht

+31-30-2532044
bestuurssecretariaat.geo -at- uu.nl
 ma-vr: 09.00 - 16.00